Het is nog niet duidelijk of er meer besmettingen zijn door de kermis in Meeuwen
© Radio 2

Geen extra maatregelen na stijgende coronabesmettingen in Oudsbergen 

Oudsbergen heeft opnieuw te maken met sterk stijgende coronacijfers. Dit weekend alleen al zijn er 60 nieuwe besmettingen vastgesteld. De gemeente roept alle inwoners op om zo voorzichtig mogelijk te zijn, maar extra maatregelen komen er niet.

Dit weekend zijn er in Oudsbergen maar liefst 60 nieuwe besmettingen vastgesteld. De besmettingen zijn verspreid over de hele gemeente. Of er een link is met Meeuwen kermis en de festiviteiten errond, is niet duidelijk. De gemeente heeft intussen overleg gehad met de bevoegde instanties, en extra maatregelen komen er voorlopig niet.

"We gaan vandaag geen bijkomende maatregelen nemen en vertrouwen volledig op de verantwoordelijkheidszin van de inwoners zelf om zich aan de algemene maatregelen te houden", zegt burgemeester van Oudsbergen Marco Goossens (CD&V).  "Dat betekent dus om sociale contacten te vermijden, en wanneer je besmet bent met het coronavirus, om in quarantaine te gaan. Heb je symptomen, neem dat contact op met je huisarts."

Intussen wordt er volop ingezet op contacttracering. In 2 scholen in Oudsbergen moeten wel 11 klassen in quarantaine.

Stijgende verkoop sneltesten

"In Oudsbergen zitten de apothekers blijkbaar al helemaal zonder voorraad sneltesten" zegt Mieke Craeghs van apotheek Craeghs in Niel-bij-As. En ook bij haar, in buurgemeente As, is de besmettingspiek al voelbaar in de apotheken. “We hebben vandaag 28 sneltesten verkocht, terwijl het gemiddelde 3 tot 5 is. Een aantal patiënten geeft aan een bericht te hebben ontvangen van de coronalert-app en is naar aanleiding daarvan een test komen kopen. Wij bestellen vanavond hoe dan ook nieuwe sneltesten, maar weten niet hoe snel ze geleverd kunnen worden."

In apotheek Houbard op de Steenweg in As bevestigt men de stijgende vraag. ”We zitten helaas door onze voorraad heen, maar hebben vandaag ook minstens 25 vragen naar sneltests ontvangen.” 

Meest gelezen