Archieffoto

Grote hinder in premetro in Antwerpen: drie uur lang stroomonderbreking door technisch defect

Door een technisch defect in de buurt van het Sportpaleis in Antwerpen was de stroom vanmorgen uitgevallen in een deel van de premetro. Daardoor konden er bijna drie uur lang geen trams rijden tussen de haltes Sport (Sportpaleis) en Astrid (Centraal Station), tussen 6 uur en 9 uur. Er was hinder op de lijnen 2, 3, 5 en 6. 

Er was hinder op de lijnen 2, 3, 5 en 6 in beide richtingen. Op de lijnen 2 en 6 reden de trams bovengronds. Tram 3 reed voorlopig tussen Zwijndrecht en Koninklijke Laan. Tram 5 tot slot reed over lijn 9.

Reizigers konden als alternatief de bus op lijn 23 nemen. Er werd ook een pendelbus ingelegd die stopt aan de haltes Sport, Schijnpoort, Pothoekstraat, Onderwijsstraat, Handelsstraat (Handel),  Elisabeth,  Rooseveltplaats en Astrid. De trams 9 en 15 reden zoals normaal.  

Rond 9 uur was de stroomonderbreking verholpen. 

Meest gelezen