Foto: Radio 2

Tennistoernooi European Open gaat van start met stunt: "Spelers mikken op kartonnen Dick Norman in een speedboot"

De European Open, het tennistoernooi dat deze week wordt gespeeld in de Lotto Arena in Antwerpen, is naar goede gewoonte van start gegaan met een stunt. De ingrediënten: een speedboot, enkele spelers en een levensechte, kartonnen pancarte van Dick Norman. De European Open is het belangrijkste tennistoernooi in ons land en lokt heel wat grote spelers naar Antwerpen. 

In de Lotto Arena vindt deze week de European Open plaats, een ATP 250-tennistoernooi met dit keer 7 spelers uit de top 20 van de wereldranglijst. Ook ex-nummer één en Olympisch kampioen Andy Murray is erbij. Het is het grootste tennistornooi van ons land en de uitslag telt mee voor het klassement van de wereldranglijst. 

Elk jaar pakken ze ook uit met een stunt buiten de Lotto Arena. Daarvoor hebben ze vanmiddag een speedboot gelegd op het water aan het Havenhuis. "We hebben een speedbootchallenge gedaan", vertelt Dick Norman, voormalig tennisser en organisator van de European Open. "We hebben een grote pancarte van mezelf op de boot gezet en de spelers mochten van op de kade proberen punten te scoren. Ze kregen extra punten als ze door het tennisracket konden slaan. Het was toch moeilijker dan gedacht: er was wind en de boot bewoog ook een beetje." Eén van de blikvangers van dit toernooi, de Italiaan Jannik Sinner, won deze alternatieve tenniswedstrijd. 

Covid Safe Event

Er zijn nog tickets voor de European Open. Toeschouwers moeten hun Covid Safe Ticket laten zien en hoeven geen mondmasker meer te dragen. "Achter de schermen wordt er nog veel getest omdat heel wat spelers niet gevaccineerd zijn of uit rode zones komen", zegt Norman. Het toernooi duurt nog tot en met zondag. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen