Foto: Unsplash

Twee twintigers veroordeeld voor gewapende overval, slachtoffer: "Ik was bijna dood"

Twee Nederlanders die vorig jaar een gewapende overval hebben gepleegd op een telefoonwinkel in Turnhout, zijn veroordeeld. De uitbater van de telefoonwinkel werd geslagen en raakte gewond. Eén van de daders werd recent nog veroordeeld voor een gewapende overval op dezelfde telefoonwinkel. De rechter gaf hem nu 4 jaar cel, zijn kompaan kreeg 40 maanden cel. 

In september 2020 stapten vier gemaskerde mannen een telefoonwinkel binnen aan de Leopoldstraat in Turnhout. Ze sloegen de zaakvoerder, een man van 60, met een pistool op het hoofd. Het slachtoffer had een open hoofdwonde en was een tijd bewusteloos. Hij werd ook vastgebonden. De overvallers sloegen op de vlucht met smartphones, tablets en 800 euro cash. 

De politie werd naar de twee Nederlandse mannen van 20 en 21 jaar geleid dankzij de tip van een minderjarige mededader. Eén van de mannen was amper 7 maanden voordien veroordeeld tot een werkstraf voor een gewapende overval op dezelfde telefoonwinkel. Dit keer wordt hij veroordeeld tot 4 jaar cel. Zijn kompaan kreeg 40 maanden cel, de minderjarige werd eerder al voor de jeugdrechter geleid. Van de vierde dader ontbreekt elk spoor.

Ik vond het belangrijk de dader in de ogen te kijken en hem te zeggen om zoiets nooit meer te doen

Zaakvoerder van de telefoonwinkel die overvallen werd

De zaakvoerder van de telefoonwinkel werd al 8 keer het slachtoffer van een gewapende overval of een inbraak. “Ik was bijna dood”, getuigde hij in de rechtszaal. “Ik heb al zo veel ellende gekend en ik lijd nog altijd aan nachtmerries. Mijn familie vraagt om te stoppen met mijn winkel, maar ik heb geen andere keuze. Ik vond het belangrijk om een van de daders in zijn ogen te kunnen kijken en hem te zeggen om zoiets nooit meer te doen.” De man krijgt een schadevergoeding van 3.000 euro. 

Meest gelezen