ULB-studenten moeten voortaan kleren aanhouden tijdens studentikoze activiteiten

Als studenten van de ULB nog eens een activiteit organiseren, zullen ze wel hun kleren moeten aanhouden. Dat is gezegd na afloop van een gesprek tussen de vice-rector van de ULB en de studentenclubs. De drie studenten die vorige week naakt te zien waren op de campus, komen weg met een waarschuwing.

Vorige week doken beelden op van studenten van de Franstalige Brusselse universiteit ULB die op een terrein van de campus porno-beelden imiteerden. Volledig naakt. Omstaanders hadden de beelden gefilmd en online gezet.

Folklore

De studenten in kwestie namen deel aan wat heet "folkloristische activiteiten" tussen studentenclubs. Het ging niet om schachten maar om oudere studenten. Sommige studenten droegen toga's maar volgens de universiteit waren het niet alleen rechtenstudenten die aan de activiteit deelnamen.

De studentenclubs moesten zich vandaag verantwoorden bij de vice-rector van de ULB. Daar is nu beslist dat naaktheid voortaan verboden is bij alle studentenactiviteiten. De drie studenten die vorige week naakt te zien waren op de beelden, krijgen een waarschuwing. Als ze opnieuw in opspraak komen, zullen ze voor de tuchtcommissie moeten verschijnen.

Meest gelezen