Belga Image

Volvo Car Gent biedt interimkrachten maandcontracten aan: "Geeft meer werkzekerheid"

Autofabrikant Volvo Car Gent, een van de grootste werkgevers van de provincie Oost-Vlaanderen, gaat interimkrachten maand- in plaats van weekcontracten aanbieden. De autobouwer hoopt de meer dan 500 vacatures op die manier makkelijker in te vullen.

Met de productie van de laatste twee elektrische modellen Volvo's is de zoektocht naar extra volk dringender geworden. Om mensen aan te trekken biedt de autofabrikant nu maandcontracten aan in plaats van weekcontracten. Een win-winsituatie, zegt Barbara Blomme van Volvo Car Gent: "Voor de werknemer betekent dit meer zekerheid. Voor de werkgever kan je meer inzetten op opleidingen en kan je de mensen langer aan boord houden."

Gezonde mix

De autofabrikant zoekt trouwens niet alleen interimkrachten, maar ook mensen die in een ander bedrijf gelijkaardig werk deden. "Er moet altijd een gezonde mix zijn tussen de tijdelijke en de vaste krachten. Als sollicitanten kunnen bewijzen dat zij in een ander bedrijf goed werk leverden, kunnen ze zelfs direct met een vast contract aan de slag. Dat wordt eerst goed onderzocht."

Als je je werk graag doet, en je doet het goed, dan krijg je werkzekerheid
Barbara Blomme, Volvo Car Gent

"Als je je werk graag doet, en je doet het goed, dan krijg je werkzekerheid", zegt Blomme. "En dat is voor jaren. De toekomst ziet er heel goed uit Volvo. We hebben heel wat extralegale voordelen en een mooi verlofregeling. Met het aanbieden van een maandcontract willen we zeggen dat dit misschien mooie doorgroeimogelijkheden kan bieden. Er zijn dit jaar al heel wat vaste contracten gegeven aan mensen die als interimkracht zijn begonnen."

Ongeveer 10 procent van wie bij Volvo Car aan de slag is, heeft een interimcontract. De andere 90 procent heeft een vast contract. 

Meest gelezen