Radio 2

"Schrik van Cipiers" krijgt 30 maanden extra celstraf voor afranseling van medegevangene in Hasselt

Een worstelaar en kooivechter is veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden voor zware klappen aan een medegevangene 2 jaar geleden. De man zou het slachtoffer tijdens de avondwandeling in de gevangenis van Hasselt naar een joint gevraagd hebben. Die had niets op zak, waarna hij de kaak van de man van 40 uit Genk verbrijzelde.

De dader is niet aan zijn proefstuk toe. Hij zit in de gevangenis voor een overval met dodelijke afloop. Maar ook in de gevangenis blijkt de man erg gewelddadig te zijn. Twee jaar geleden sloeg hij al eens 3 cipiers uit de gevangenis van Brugge het ziekenhuis in, waarna hij zijn bijnaam ‘Schrik van de Cipiers’ kreeg. In datzelfde jaar kreeg hij een extra celstraf omdat hij het aan de stok kreeg met een andere gevangene in Hasselt. De man blijft nog tot 2033 opgesloten.

Getuige

De zaak heeft even op zich laten wachten omdat getuigen geen verklaringen durfden af te leggen over wat er precies gebeurd was tijdens de avondwandeling in Hasselt. Uiteindelijk trad 1 gedetineerde uit de anonimiteit en vertelde de rechtbank wat zich heeft afgespeeld. "Op de avondwandeling is mijn cliënt toegetakeld geweest”, vertelt zijn advocate Lieze Mondelaers. “De kaak is met pinnen vastgezet. Hij is verschillende keren geopereerd, maar heeft er nog altijd last van.” 

Meest gelezen