Foto: Radio 2

Antwerpse fietserstunnel afgesloten: "Gevaar voor afvallende brokstukken"

In Antwerpen was de fietserstunnel van de Kennedytunnel afgesloten omdat er herstellingen nodig zijn. Er kwamen brokstukken van de overkapping van de ingang op de d' Herbouvillekaai waardoor het niet meer veilig was om de tunnel te gebruiken. Intussen is de tunnel weer open voor gebruik. 

De tunnel werd dinsdagvoormiddag afgesloten voor fietsers en brommers omdat het er momenteel te gevaarlijk is voor fietsers en bromfietsers om de tunnel te gebruiken. Stukken van één van de vier overkappingen kwamen er los waardoor een herstelling nodig is. "De tunnel is dus dicht tot het probleem opgelost is", vertelt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer. “We gaan nu in overleg met de politie om te kijken hoe en op welke termijn de tunnel terug open kan.” 

De dakbekleding van de tunneltoegangen zijn versleten en we zijn volop bezig met het plannen van renovatiewerken 

Gilles Van Goethem, Agentschap Wegen en Verkeer

Er waren al langer problemen met de overkapping van de toegangen tot de tunnel. “De dakbekleding van de tunneltoegangen zijn versleten en we zijn volop bezig met het plannen van renovatiewerken. Maar dat zal pas iets voor het begin van volgend jaar zijn”, aldus Van Goethem. Het is wel de bedoeling al sneller een tijdelijke oplossing te vinden.

Als je met de fiets van de rechter- naar de linkeroever van de Schelde wil, of omgekeerd, zal je de voetgangerstunnel moeten gebruiken. 

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen