Arbeider loopt zware brandwonden op bij brand in werkplaats

Bij een brand in een werkplaats in Anderlecht is dinsdagmorgen een arbeider zwaar verbrand geraakt aan zijn arm. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en is daarna overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek.

De brand brak rond tien uur dinsdagmorgen uit in een werkplaats aan de François Malherbelaan in Anderlecht. De werkplaats maakt deel uit van een gebouw van drie verdiepingen. Op de bovengelegen verdiepingen bevinden zich appartementen, maar door de compartimentering kon de rook van de brand zich niet naar het woongedeelte verspreiden. De brandweer was het vuur snel meester. Alleen de werkplaats raakte beschadigd.

"De brand is wellicht ontstaan tijdens het bijvullen van een stroomgroep. "Wij raden af om zulke toestellen met brandstof bij te vullen terwijl ze draaien of wanneer ze nog warm zijn", zegt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer.  "Zorg er ook voor dat je steeds een brandblusser bij de hand hebt."

Een brandweerman verzorgt de brandwonde van de arbeider met stromend water
brandweer Brussel

Eén arbeider liep bij het incident brandwonden in de tweede graad op aan zijn rechterarm. "We hebben hier het principe eerst water, de rest komt later toegepast", verduidelijkt Derieuw (zie foto hierboven). "De brandwonde is eerst overmatig besproeid met water. Daarna is de man voor verdere verzorging naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek overgebracht."

Meest gelezen