Stad Kortrijk

Arne Vandendriessche stopt als schepen in Kortrijk: "Combinatie met het gezin én bedrijf was niet meer haalbaar"

In Kortrijk stopt Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) als schepen van Economie, Energie en Sport. Hij wil volop focussen op zijn bedrijf, dat laptops en computerprogramma's levert aan scholen. "Het schepenambt, mijn groeiend bedrijf en mijn gezin, met jonge kinderen, kon ik niet meer combineren", legt Vandendriessche uit. 

Arne Vandendriessche, die in Kortrijk schepen was van Economie, Energie en Sport was van plan om in 2020 zijn politieke carrière al af te ronden. Maar toen de coronacrisis ook toesloeg in België wilde hij zijn stad niet in de steek laten. Afgelopen zondag maakte hij, na lang nadenken, zijn stopzetting bekend. "Het was een emotionele beslissing, maar het is de juiste keuze", zegt de 38-jarige Vandendriessche.

Ik blijf zeker nog actief als vrijwilliger en als grootste supporter van de stad

Arne Vandendriessche (Team Burgemeester)

Lastige beslissing

Na 4 jaar stopt Vandendriessche als schepen, maar dat was een moeilijke knoop om door te hakken. "Het is tijd om de fakkel door te geven, maar schepen zijn, dat is de mooiste job die er is", vertelt hij emotioneel. "Ik moet eerlijk zijn met mezelf en dit is de meest verstandige beslissing." 

Zo verliest Team Burgemeester één van zijn sterkhouders binnen de partij. "We hebben het nieuws gisteren meegedeeld aan onze partijleden en een opvolger klaargestoomd. Iedereen is vervangbaar, maar achter de schermen zal ik zeker nog actief zijn als vrijwilliger en supporter van de stad." Wie Vandendriessche zal opvolgen, wordt morgen bekend gemaakt.  

Meest gelezen