(c) Marcel Molle/ Hollandse Hoogte

BEKIJK - De dag waarop Belgen er genoeg van hadden: Witte Mars lokte 25 jaar geleden 300.000 deelnemers

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat in Brussel een van de grootste demonstraties van ons land werd gehouden. Naar schatting 300.000 mensen kwamen vreedzaam en met witte kledingstukken en ballonnen de straat op om te demonstreren tegen dwalingen en fouten in de zaak-Dutroux. De zogeheten "Witte Mars" was een krachtig signaal van de bevolking dat er dringend werk moest worden gemaakt van een hervorming bij politie en justitie. 

Bekijk hieronder de beelden van toen, met getuigenissen van aanwezigen.

Videospeler inladen...

Meer over 25 jaar zaak-Dutroux

Koningin Mathilde woonde vandaag een herdenkingsplechtigheid bij in Brussel. Bekijk hieronder de beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen