Archieffoto ter illustratie

Bestuurder laat kindje van 3 jaar achter in auto na achtervolging in Antwerpen

In Antwerpen heeft de politie zondag een 3-jarig kind aangetroffen op de achterbank van een auto. De verdachten wilden de politie ontvluchten en lieten de auto achter. De auto was nog in beweging toen de verdachten wegliepen, maar het kind raakte niet gewond. Eén van de verdachten werd kort nadien gevat. Het kind is terug bij familie.

Zondag wilde de politie aan de Unolaan in Antwerpen een huurwagen controleren die vooraan beschadigd was. De bestuurder van de wagen wilde aan de controle ontkomen en reed weg van de politie. Na een korte achtervolging  botste de wagen tegen 2 andere auto's in de Van Dornestraat. De auto stond nog niet eens stil toen de 4 inzittenden er al uit sprongen. Daarbij lieten ze een kind van 3 jaar achter op de achterbank.

Voor het voertuig helemaal tot stilstand kwam, raakte het nog 3 andere geparkeerde auto's. Toen de politie de auto controleerde vonden ze het kind, een agent ontfermde zich over de kleuter. Kort nadien kon de verdachte gevat worden. Tijdens de vlucht had een van de verdachten ook nog vijf pakjes cocaïne en een biljet van 50 euro weggegooid.

De verdachte kon na verhoor beschikken. De auto is getakeld. Het kind is kort na de feiten door familie ter plaatse opgehaald. 

Meest gelezen