Achelse Kluis wordt een van de  toegangspoorten voor het natuurgebied de Groote Heide

De Achelse Kluis zal een fysieke toegangspoort krijgen en er komt een fonkelnieuw belevingscentrum. Dat is het nieuwe concept van Natuurgrenspark De Groote Heide dat maandag werd voorgesteld. De gemeente hoopt nu dat bezoekers ook makkelijker de weg naar het natuurgebied zullen vinden. 

De Groote Heide is meer dan 6.000 hectare groot, en strekt zich uit over Pelt en Hamont-Achel, en de Nederlandse gemeenten Cranendonck, Eindhoven, Heeze -Leende en Valkenswaard. De grensoverschrijdende samenwerking heeft als doel recreatie en toerisme te stimuleren in het gebied. De Achelse Kluis lokt nu al veel toeristen, en de gemeente hoopt met een fysieke toegangspoort en een nieuw belevingscentrum dat bezoekers nog makkelijker de weg naar het natuurgebied zullen vinden.

Zien, ruiken, proeven en horen

"In de site van de Achelse Kluis komt een belevingscentrum waar je veel informatie zal kunnen terugvinden over het gebied, over de fauna en de flora, maar ook over recreatiemogelijkheden. Niet in Hamont-Achel zelf, maar ook 360 graden daar omheen”, zegt Ester van Sambeeck van Natuurgrenspark De Groote Heide. "Op alle manieren zullen daar de zintuigen voor groot en klein geprikkeld worden, zoals filmmateriaal waarbij je het gebied vanuit de lucht ziet. Naast zien ook ruiken, proeven en horen. En er zal ook iemand aanwezig zijn die alle vragen kan beantwoorden.”

Een bezoekje aan het belevingscentrum kan vanaf oktober volgend jaar.

Meest gelezen