De Watergroep wil geen onderzoek naar grondverzakkingen en scheuren in Rukkelingen-Loon

De Watergroep wil niet dat de rechter in Tongeren een deskundige aanstelt om de oorzaak van grondverzakkingen en scheuren in woningen in Rukkelingen-Loon, in Heers te onderzoeken. Volgens De Watergroep zijn er verschillende oorzaken.

Enkele inwoners hadden een onderzoek gevraagd naar de scheuren in hun huizen in Heers. Volgens hen is het oppompen van grondwater door De Watergroep de oorzaak. Maar volgens de advocaten van De Watergroep is er niet 1 schuldige, maar zijn er verschillende oorzaken. Het kan komen door lokale landbouwers die water oppompen, bomen die dichtbij de huizen staan, het gebruik van minderwaardige bouwmaterialen of de aanleg van een privézwembad. 

Drie jaar geleden vertoonden de eerste huizen in Rukkelingen-Loon scheuren. Intussen heeft zowat de helft van de gebouwen schade. Op 16 november wordt duidelijk of er een deskundige wordt aangesteld of niet. 

Meest gelezen