Screenshots van de livestream, op het moment dat de telefoon werd gestolen.
Youm7

Onhandige dief steelt telefoon van journalist in Egypte, maar de livestream blijft lopen

In Egypte heeft deze ochtend wellicht de minst subtiele dief ter wereld toegeslagen. De dief pakte de telefoon af van een journalist die een livestream aan het uitzenden was, en reed ermee weg. De livestream bleef uitzenden, waardoor iedereen kon zien wie de dief was.

In Egypte heeft een man een telefoon van een journalist gestolen, terwijl de journalist met zijn telefoon aan het filmen was. Maar wat de dief niet wist, was dat de telefoon op dat moment een livestream aan het uitzenden was voor meer dan 10.000 kijkers. 

De diefstal werd volledig op de livestream vastgelegd. Meer nog, de man reed zelfs weg met de camera op zijn gezicht gericht. Alle mensen die keken naar de livestream konden dus minutenlang de man herkennen. 

De journalist van de Egyptische nieuwszender Youm7 was met zijn telefoon de straten aan het filmen na een aardbeving, toen een man op een motor zijn telefoon afpakte en ermee wegreed.

De aardbeving met magnitude 6.0 was dinsdagochtend voelbaar in de Egyptische hoofdstad Caïro en in enkele andere steden. Ook op verschillende Griekse eilanden en andere regio's in de oostelijke Middellandse Zee werd de aardbeving gevoeld. Nergens werden er slachtoffers gemeld.

Meest gelezen