Radio 2

Diest is gaststad voor allereerste Think Pink Duckrace in Europa

Op 19 december wordt in Diest de eerste Think Pink Duckrace gehouden. Vandaag zijn in de stad 20.000 badeendjes aangekomen. Die zoeken voor de wedstrijd allemaal een peter of meter.

"Diest heeft al een mooie traditie als het gaat over eendjesraces", weet schepen Monique De Dobbeleer (CD&V). De eerste race werd gehouden in 2016, toen de blootlegging van de Demer werd gevierd. Nadien volgden nog enkele edities, die georganiseerd werden door de plaatselijke Lions Club. "Met deze eendjesrace van Think Pink koppelen we daar een bekend goed doel aan. Zoveel mannen en vrouwen worden geraakt door borstkanker. Het is maar normaal dat we met onze stad de bewustmaking rond dit probleem mee steunen", zegt de schepen.

"Borstkanker gooit je hele leven overhoop", zegt Chris Caubergs. "Voor mij is de nasleep ook groot, want ik heb een bestralingslongontsteking opgelopen. Daardoor moet ik fysiek nog altijd op de rem gaat staan, hoewel de behandeling al twee jaar achter de rug ligt." Chris is blij dat haar stadsbestuur de actie van Think Pink steunt. "Regelmatig preventief onderzoek is erg belangrijk, maar ook zelfonderzoek. Zo heb ik bij mezelf borstkanker vastgesteld."

De Think Pink eendjesrace in Diest vindt plaats op 19 december. Een eendje adopteren kan je doen voor amper vijf euro. Meer info over de actie vind je hier.   

Meest gelezen