Radio 2

3 Oostendenaars veroordeeld voor tientallen inbraken: bijna 90.000 euro buitgemaakt

Een dievenbende van 3 Oostendenaars heeft celstraffen tot 40 maanden gekregen voor een hele reeks diefstallen en inbraken. In de haven van Oostende stalen ze vorig jaar voor bijna 60.000 euro aan dj-materiaal uit een opslagplaats. De politie kon de bende op het spoor komen nadat een getuige een nummerplaat had doorgegeven.

Een professionele dievenbende van onder andere een man en zijn stiefzoon uit Oostende, is veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen van respectievelijk 40 maanden en 2 jaar. Na enkele inbraken vorig jaar in loodsen in de Oostendse haven begon de politie een onderzoek. Daar had een getuige gemaskerde mannen gezien in een verdachte auto en gaf hun nummerplaat door. De bende was ook actief in Bredene, Ichtegem, Oudenburg en Gistel. 

Professionals

Volgens het parket wist de bende goed wat ze deden, want ze gingen telkens met een grote buit aan de haal. Zo namen ze bij een loodgieter voor 30.000 euro aan spullen mee. Bij huiszoekingen werd dan ook veel gestolen materiaal aangetroffen. Uiteindelijk zijn ze vervolgd voor maar liefst 35 inbraken en diefstallen. 

De Oostendenaar en zijn stiefzoon kregen de hoogste celstraffen, van 40 maanden en 2 jaar voorwaardelijk. Hun kompanen kregen een jaar cel met uitstel of een werkstraf opgelegd. 

Meest gelezen