Cleo's moeder verspreidde een foto van haar dochter op Facebook.
rechten: moeder Ellie Smith

Grote ongerustheid in Australië: 4-jarig meisje 's nachts verdwenen uit tent

In Australië is een grootschalige zoekactie aan de gang naar een vierjarig meisje dat sinds vrijdagnacht vermist is. Cleo Smith verdween toen ze met haar gezin op kampeertocht was in de ruwe wildernis in het westen van het land. De politie spreekt van een onrustwekkende verdwijning en sluit geen enkel scenario uit.

Het gezin verbleef op een afgelegen maar populaire kampeerplaats in de buurt van het kustdorp Carnavon, in het westen van Australië. Om half twee 's nachts had Cleo nog met haar moeder gesproken, maar toen die zaterdagochtend wakker werd, was Cleo nergens te bespeuren. Ook van haar slaapzak was geen spoor. In een Facebookbericht maakt haar moeder duidelijk dat Cleo de tent niet zomaar zou verlaten:

“De rits van de tent was open en ze was weg”, vertelt de moeder tijdens een interview aan Australische media:

Videospeler inladen...

De West-Australische politie spreekt dan ook van een zeer onrustwekkende verdwijning. Ze wil niets aan het toeval overlaten en houdt rekening met alle scenario’s. Op Twitter plaatste de politie een foto van Cleo, de pyjama die ze aanhad toen ze verdween en de slaapzak waarin ze sliep:

De politie startte zaterdag al een grote zoekactie, waarbij drones en helikopters werden ingezet. Er werden ook een aantal hutten op de kampplaats langs de kust doorzocht. De politie vraagt buurtbewoners hun vuilnisemmers leeg te maken, in de hoop zo de slaapzak te vinden.

Informatie over de verdwijning wordt gedeeld met politiediensten binnen een straal van 1.000 kilometer. "We gooien alles in de strijd en we gaan daarmee verder tot we weten wat er met Cleo gebeurd is", zei inspecteur Jon Munday aan lokale verslaggevers. 

Het is warm, er is weinig water en schaduw, we maken ons grote zorgen over haar lot

De zoektocht naar Cleo gaat ongestoord verder. Evident wordt het niet. Munday maakt zich immers grote zorgen over de ruwe wildernis rond de kampplaats: "Het is warm, er is weinig water en schaduw. We maken ons grote zorgen over haar lot."

Meest gelezen