Laury Deleersnyder

Laury Deleersnyder ruilt tweede beste restaurant ter wereld om voor sterrenrestaurant La Durée: "Geen stap terug, want wat ik nog wil bereiken, kan hier"

De 26-jarige Laury Deleersnyder uit Roeselare begint vanavond als nieuwe zaalverantwoordelijke bij het Izegemse tweesterrenrestaurant La Durée. Geen evidente keuze, want voorheen werkte ze bij prestigieuze sterrenzaken zoals The Fat Duck in London en Geranium in Kopenhagen. "Wat ik nog wil bereiken, kan La Durée mij bieden", vertelt Laury. 

Na een aantal jaar bij de Deense sterrenzaak Geranium keert Laury Deleersnyder terug naar Izegem en La Durée om er als nieuwe zaalverantwoordelijke aan de slag te gaan. Dat was geen eenvoudige keuze, want Geranium is het tweede beste restaurant ter wereld, met 3 Michelinsterren op diens naam. "Ik heb al gehoord dat het een stap terug is. Er is niets hoger dan dat denk ik, maar wat ik nog wil bereiken, kan chef Angelo Rosseel en La Durée mij geven", zegt Deleersnyder.

Ik heb mijn ouders tijdens de lockdown enorm gemist, dus ik dacht, waarom zou ik niet terugkeren naar Izegem

Laury Deleersnyder

Kans gegrepen

Doordat ze in het buitenland vertoefde, had Laury weinig contact met haar familie hier in Belgïe. "Toen ik tijdens de zomer de kans kreeg om bij La Durée te beginnen, heb ik die gegrepen", geeft ze mee. "Ik dacht, waarom zou ik niet terugkeren naar Izegem, want ik heb mijn ouders tijdens de lockdown enorm gemist." 

Deleersnyder liep er bovendien stage tijdens haar vijfde jaar op de hotel- en toerismeschool Spermalie, maar zal nu zelf de zaal runnen. "Het was zo goed als thuiskomen, want ik ken Angelo al van mijn 17 jaar en dat geeft me minder stress", legt ze uit. 

Een eigen zaak

Momenteel koestert Laury nog 1 grote droom en dat is ooit een eigen zaak oprichten, in België. "Op dit moment is dat niet aan de orde, want om een eigen restaurant te beginnen heb ik een chef nodig. Met die persoon moet het direct en goed klikken, zodat je als vrienden samen een zaak kan opstarten." 

Meest gelezen