"Linda van slagerij Van Gool" uit liedje "Ruimtevaarder" van Kommil Foo bestaat echt

Radio 2 Antwerpen zocht en vond de echte "Linda van slagerij Van Gool" uit het liedje "Ruimtevaarder" van Kommil Foo. Ze woont in Achterbroek (Kalmthout) maar heeft Raf en Mich van Kommil Foo nog nooit gezien. Raf Walschaerts verraste Linda aan de telefoon.

Oh, en voor ik het vergeet, Linda van slagerij Van Gool, komt waarschijnlijk ook niet meer naar school. Dat zingt Raf Walschaerts van Kommil Foo op het einde van het lied "Ruimtevaarder". Linda Van Gool blijkt echt te bestaan en is eigenares van slagerij Van Gool in Achterbroek. Radio 2 Antwerpen streek neer in Achterbroek in het kader van de Veerkrachtige Dorpen van de Provincie Antwerpen, en zocht Linda op voor een gesprek. Beluister het hieronder.

"Sinds het liedje "Ruimtevaarder" bestaat (2002 nvdr.) ben ik daar enorm vaak over aangesproken", zegt Linda Van Gool. "Ik sta al 40 jaar in de winkel en elke week vraagt er wel iemand of ik die Linda ben." Hoe Raf en Mich Walschaerts bij haar terecht gekomen zijn is Linda een raadsel. "Ik ben zeker geen jeugdliefde van één van beiden, ik heb hen zelfs nog nooit ontmoet!" Hoe is Linda dan in de songtekst van "Ruimtevaarder" geraakt? 

"Toevallig" voor Linda gekozen

Tijd voor verheldering. Radio 2 verraste Linda en haalde Raf aan de lijn. "Fijn om je stem eens te horen Linda", zei Raf. "We kenden elkaar niet maar ik heb wel het gevoel dat ik jou ken. Honderden mensen uit Kalmthout en omgeving zijn ons komen vertellen dat je bestond." 

Ik ben ziek dus zou wel een goede vleesbouillon van Linda's slagerij kunnen gebruiken

Raf Walschaerts

"De reden dat Linda in ons liedje zit? Dat is eigenlijk puur toeval. We zochten een familienaam die rijmde op school. Wij komen uit Essen, een dorp verder dan Achterbroek, en ook bij ons zaten er kinderen met de naam Van Gool op school.  Waarschijnlijk zullen we de reclameborden langs de grote baan naar de slagerij wel in ons achterhoofd hebben opgeslagen", zegt Raf. En waarom Linda? "Die voornaam is echt toevallig gekozen. Maar dit is voor mij geen toeval meer. Ik ben heel blij om Linda te horen", zegt Raf. "Dat is helemaal wederzijds", lacht Linda. 

Normaal zou Raf er fysiek bij geweest zijn om Linda te verrassen. "Maar helaas lig ik ziek met griep in bed. Ik zou wel een vleesbouillon van slagerij Van Gool kunnen gebruiken", knipoogt Raf. "Dat kan geregeld worden", lacht Linda. Die had op Radio 2 Antwerpen nog één boodschap voor de heren van Kommil Foo: "Blijf "Ruimtevaarder" overal spelen zodat het in alle ranglijsten hoog blijft scoren." 

Meest gelezen