Man overlijdt in Den Haag na aanrijding met tram, 3 jongens geven zichzelf aan na mogelijk duw-incident

In de Nederlandse stad Den Haag is een man overleden na een aanrijding met een tram. De hulpdiensten werden onmiddellijk gealarmeerd, maar het slachtoffer overleed ter plaatse. Meerdere getuigen melden dat de man door drie jongeren voor de tram is geduwd. De drie jongeren zijn na het incident gevlucht, maar hebben zichzelf intussen aangemeld bij de politie.

Het misdrijf vond iets voor 21 uur gisteravond plaats op de Rijswijkse Landingslaan bij de halte Anthony Fokkersingel van tramlijn 19 in Den Haag. Volgens hevig geëmotioneerde getuigen is het slachtoffer door een groep jongens voor de tram geduwd. De politie kan dat nog niet bevestigen.

De drie jongens die volgens getuigen de man onder de tram duwden, zijn na het incident gevlucht. Kort na het incident meldde de eerste jongen zich op het politiebureau. Het gaat om een 15-jarige jongen. 

Vanochtend hebben ook de andere twee verdachten zichzelf aangegeven. Het gaat om één jongen van 15 jaar en één man van 18 jaar. Ze komen alle drie uit Den Haag. 

De jongeren worden er mogelijk van verdacht dat ze de man voor de tram hebben geduwd. De drie zijn gearresteerd en mogen alleen met hun advocaat contact hebben. De politie zegt dat er met alle mogelijke scenario's rekening wordt gehouden.

De hulpdiensten werden meteen gealarmeerd. Ambulancepersoneel heeft de man nog proberen te redden, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het zou gaan om een 39-jarige dakloze man.

Bekijk hier de reactie van enkele bewoners in de buurt van het ongeval:

Videospeler inladen...

Bewoners reageren geschokt op het incident. Een vrouw getuigt dat haar man het slachtoffer nog heeft proberen te helpen, maar tevergeefs. "Ik hoorde eerst een schreeuw van een meisje. Dan is mijn man naar beneden gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Het slachtoffer lag volledig onder de tram", getuigt ze.

Ook voor de trambestuurder was het een grote schok. Voor hem en voor de inzittenden van de tram wordt slachtofferhulp aangeboden. "Niet alleen voor de nabestaanden, maar ook voor de hulpverleners is het traumatisch", reageert een andere bewoonster.

Meest gelezen