Radio 2

Mariaschool sluit helemaal na corona-uitbraak

De Mariaschool, een vrije basisschool in Tervuren, blijft drie dagen gesloten na een coronabesmetting. De sluiting ging gisteren, maandag in en duurt nog tot woensdagmiddag. Aanleiding is een coronabesmetting bij 25 leerlingen.

Volgens het nieuwe protocol van de overheid zouden alleen maar de twee betrokken klassen moeten sluiten, maar hier heeft de directie er dus voor gekozen om de hele school enkele dagen te sluiten. "Dit is een drastische, maar begrijpelijke maatregel", zegt Marc Charlier (N-VA), de burgemeester van Tervuren. Hij had al contact met de schooldirectie. "Er was een groep van 25 leerlingen besmet, en mogelijk hebben zij intussen al familie of vrienden besmet. Jonge kinderen zijn niet gevaccineerd en kunnen daardoor de coronabesmettingen makkelijk verspreiden." 

"Wij volgens dit met argusogen op, vermits we zelf ook enkele scholen hebben", zegt de burgemeester. "Maar alle maatregelen worden genomen in overleg met het CLB. Ik neem aan dat alle kinderen, die negatief getest hebben, donderdag naar de school mogen terugkeren. De besmette kinderen moeten de quarantainemaatregelen goed naleven."

De burgemeester vreest dat er deze winter wel meer van deze uitbraken  zullen zijn. "We hebben in onze gemeente een hoge vaccinatiegraad, dat is een geruststelling. Maar door de versoepeling van de coronamaatregelen en de heropening van de scholen zullen we meer rekening moeten houden met besmettingen door kleine kinderen, want zij zijn niet gevaccineerd."

Meest gelezen