Radio 2

Nieuw stukje fietspad maakt Wetstraat in Brussel veiliger voor fietsers

De Stad Brussel heeft een fietspad aangelegd op de Wetstraat, vanaf het kruispunt Kunst-Wet richting vijfhoek.  Het sluit aan op het reeds bestaande fietspad richting Jubelpark en moet de fietsers veiliger tot in het stadscentrum loodsen.

"We werken in de stad Brussel al een tijdje aan een fietsplan", vertelt schepen van mobiliteit Bart Dhondt (Groen). "We willen de fietsers een comfortabele route geven van de buitenwijken tot in het centrum van de stad. Dit stukje in de Wetstraat past in de uitwerking van dat plan." 

Schepen Dhondt in gezelschap van burgemeester Close en de federale ministers Verlinden en Gilkinet
twitter Bart Dhondt

"Concreet geven we meer ruimte aan de fietsers, door het aanleggen van een okerkleurig fietspad in beide rijrichtingen. We sluiten niemand uit, maar we verdelen de ruimte wel beter tussen auto's, voetgangers en fietsers", aldus Dhondt. 

"Hier komen dagelijks tot 1.000 fietsers voorbij. We streven er dan ook naar om op termijn een volwaardig, afgescheiden fietspad aan te leggen. Net zoals we dat in het centrum van Brussel ook willen doen op bijvoorbeeld de Kantersteen en de Keizerslaan", besluit Dhondt. 

Meest gelezen