Facebook politiezone BHK

Politie flitst motorrijder tegen 164 kilometer per uur op Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek

Bij alcohol- en snelheidscontroles op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek is een motorrijder geflitst, die 164 kilometer per uur reed. De maximumsnelheid op die plaats bedraagt 70 kilometer per uur. De motorrijder kon tot stilstand worden gebracht. Er wacht hem een zware sanctie.

Op zaterdag 16 oktober hield het verkeersteam van de poltitiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen alcohol- en snelheidscontroles op de Leuvensesteenweg (N26) in Boortmeerbeek. Van alle 59 bestuurders die een ademtest moesten afleggen, blies niemand positief. Van ruim 8.000 voertuigen werd ook de snelheid gecontroleerd. Ongeveer 20 bestuurders reden sneller dan de toegelaten 70 kilometer per uur. 

Snelle jongen

"Groot was onze verbazing toen er plots een motorrijder voorbijreed tegen 164 kilometer per uur", vertelt woordvoerder Paul Belmans van de lokale politie. "Een ploeg zette meteen de achtervolging in en kon de motorrijder tot stoppen brengen. Het bleek te gaan om een man van 34 uit Herent. Hij was niet onder invloed van drank of drugs."

"Na contact met het parket is het rijbewijs van de man meteen voor twee weken ingetrokken. Maar daar blijft het niet bij", vermoedt Belmans. "De motorrijder zal een zware boete moeten betalen en ik vermoed dat  de rechter hem nog een extra periode van rijverbod zal opleggen." 

Meest gelezen