Racefietsenfabrikant Ridley in Beringen voert productie sterk op: "We gaan de hele fabriek vernieuwen"

Racefietsenfabriant Ridley in Beringen voert vanaf volgend jaar zijn productie sterk op. De fabriek wordt momenteel gemoderniseerd. De plannen werden versneld doorgevoerd omdat de assemblage het afgelopen jaar op een laag pitje stond, omwille van het wereldwijde tekort aan onderdelen door de coronacrisis. 

"Dit jaar is een heel moeilijk jaar voor de fietsensector. De voorraad van vorig jaar is met corona opgewerkt", zegt zaakvoerder Joachim Aerts. "Er waren blokken die we, door gebrek aan componenten, niet konden produceren. Maar dit jaar willen we onze hele fabriek vernieuwen. We doen dat in drie fasen tegelijk, een hele nieuwe lakkerij, een nieuwe assemblage-eenheid, en een hele nieuwe logistiek daarrond."

De fabrieksstructuur is bijna helemaal klaar, zegt Aerts: "Het zal nog een drietal maanden duren, maar dan zal de dagproductie maal zeven of zelfs maal acht liggen." Meer fietsen produceren betekent ook dat er meer personeel aan het werk kan. "We willen ons gamma uitbreiden want nu draaien we voor 90 procent op 'performance-bikes'. We willen met Belgium Cycling Factory tussen nu en vier jaar een volledig pakket kunnen aanbieden. En daar hebben we dus extra personeel voor nodig." Op termijn zullen in Beringen dus ook elektrische fietsen geproduceerd worden, zowel om te racen als voor woon-werkverkeer. 

Meest gelezen