Speelkaartenmuseum in Turnhout zoekt mensen met tatoeages van speelkaarten voor fotoproject

Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is op zoek naar mensen die een tatoeage hebben van een speelkaart of van de symbolen die op speelkaarten staan. De bedoeling is om de mensen en hun tatoeage te laten portretteren door een fotografe. “We zoeken het verhaal achter de tatoeage. Waarom heb je het gedaan? Is het een hommage? Of eerder een jeugdzonde?”, vertelt Elke Grommen, de coördinator van het museum.

Het wordt een fotoproject van fotografe Ans Brys waarbij ook de verhalen over de tatoeages uitgeschreven worden door schrijver Matthias M.R. Declercq. Het museum wil zo 15 mensen hun tatoeageverhaal laten vertellen. 

Momenteel is het museum volop op zoek naar kandidaten met een tatoeage, zegt Elke Grommen, de coördinator van het museum. “We zoeken mensen die tatoeages hebben die verwijzen naar speelkaarten of een afbeelding zijn van speelkaarten. En dat gaat heel breed, van een klein klavertje vier of een hartje, tot een volledige hand met speelkaarten. Het mag echt alles zijn dat naar speelkaarten verwijst, zoals een koning en koningin.” 

Wie zo'n tatoeage heeft, kan zich kandidaat stellen via de website van het speelkaartenmuseum. De tentoonstelling zal opengaan volgend jaar in mei. 

Meest gelezen