www.duoflairpictures.be

Veronique Lenaers bouwt eigen balletstudio in het groen, met buitenzaal: "Veel buiten gedanst tijdens corona"

De balletschool van Veronique Lenaers krijgt een volledig uitgeruste dans-accommodatie in Genk. Het gebouw zal voorzien zijn van twee balletzalen, kleedkamers, sanitair en zelfs een buitenzaal in het groen. De stad voorziet 350.000 euro aan subsidies, Company V past de rest zelf bij. 

Stad Genk betaalt mee aan een splinternieuwe danschool voor Company V in de Windekesstraat. “Na 27 jaar lesgeven doet het deugd om erkend te worden met een eigen plekje”, zegt Veronique Lenaers. Haar balletschool groeide de voorbije jaren uit tot een gerenommeerde instelling met studies op hoog niveau. "Op dit moment geven we les in vier verschillende studio’s die we huren. We zijn afhankelijk van de beschikbaarheden en de locaties liggen op een eindje van elkaar. Ouders met meerdere kinderen moeten nu van de ene naar de andere danszaal rijden. De nood aan een eigen plek was hoog.”

 “De naam van het gebouw wordt "Studio V" en alles zal op maat zijn van de noden van de dansers en danseressen”, gaat Lenaers verder. “We zullen onze activiteiten verder kunnen uitbreiden met ook betere uurroosters. Bovendien zal dit project ook het niveau ten goede komen. De gemiddelde sportzaal die we nu soms gebruiken, is niet optimaal uitgerust voor klassieke dans.”

Limburgse primeur

Als kers op de taart zit ook een buitenzaal in het ontwerp, een primeur voor Limburg. “Tijdens corona hebben we gemerkt dat onze leden het heerlijk vonden om in de frisse lucht te oefenen”, verduidelijkt de balletschooldirecteur. “Onze nieuwe locatie is gelegen in het groen en leent zich perfect tot een professionele buitenruimte. Een dergelijke infrastructuur zal ook handig zijn voor bijvoorbeeld zomerkampen en evenementen. Wanneer we het nieuwe gebouw zullen innemen? Wat mij betreft zo snel mogelijk: bij de aftrap van het nieuwe schooljaar.”

Meerwaarde voor de stad

Op de gemeenteraad keurde stad Genk een subsidie goed voor de bouw van de balletschool van maximaal € 300.000 en voor de omgevingsaanleg van maximaal € 50.000. “Voor de grond in de Windekesstraat sluiten we een erfpacht af voor 30 jaar”, zegt Kathleen Parthoens, schepen van Sport (CD&V). “Op het ogenblik is er een tekort aan dansaccommodaties, de vraag is groter dan het aanbod. We zijn van oordeel dat kinderen en jongeren een balletopleiding aanbieden op dit hoge niveau een grote meerwaarde is voor onze stad.”

Het stuk grond in de Windekesstraat waar de nieuwe balletschool gebouwd zal worden.

Meest gelezen