FB Johan Tollenaere

Dit eindejaar weer schaatspret op verschillende ijspistes in Limburg

Er zijn dit jaar in verschillende Limburgse gemeenten weer plannen voor een eindejaarsevenement. Vaak is dat een schaatspiste. Vorig jaar konden winter- en kerstmarken en schaatspistes niet opgezet worden, vanwege de strenge coronamaatregelen. Maar dit jaar zijn ze terug. 

Het bekendste Limburgse eindejaarsevent is waarschijnlijk Winterland in Hasselt. Dat is dit jaar aan zijn 13de editie toe.  Dat grote winterdorp opent dit jaar op 20 november. In de andere gemeenten gaan de eindejaarsevenementen pas in december van start.   

In Maaseik komt vanaf 1 december op de markt een schaatspiste met een winterbar. In Sint-Truiden en Genk is er ook een combinatie van een schaatspiste met een  kerstdorp. Bree en Beringen leggen de nadruk op de schaatspiste: in Bree op het Vrijthof en in Beringen op Be-Mine.  In Lommel is er alleen een kerstmarkt, op 18 en 19 december. En vorige week maakte de stad Bilzen bekend dat er weer Dickensdagen zijn, maar dan wel in een ander jasje: het wordt een wandeling met onderweg lichteffecten en kleine scenes met figuranten.

  

Overzicht eindejaarsevenementen

 
  • Beringen: schaatspiste van 15 december tot 9 januari op Be-Mine en op 18 en 19 december kerstmarkt in Koersel.
  • Bree: Bree on Ice: schaatspiste op het Vrijthof van 11 december tot 9 januari en op 19 december ook een kerstmarkt in het kader van de Warmste Week
  • Bilzen: Dickensdagen op 10, 11 en 12 december 
  • Genk: Genk wintert: Schaatsbaan op de Grote Markt, met kerschalets errond, van 3 december tot 9 januari
  • Hasselt: 13de editie van Winterland op het Kolonel Dusartplein, van 20 november tot 9 januari
  • Lommel: Kerstmarkt op 18 en 19 december
  •  Maaseik: Maaseyck on ice: Schaatspiste met een winterbar erbij,  op de Markt, van 1 december tot 9 januari
  • Sint-Truiden: Kerstmarkt met schaatspiste, op de Markt, van 10 december tot 9 januari

Meest gelezen