100 vacatures in Limburg voor verzorgenden: "We vissen in dezelfde vijver"

Het is vandaag de Dag van de Verzorgende, maar ondanks die feestdag is er een tekort aan verzorgenden. Op dit moment zijn er zo'n 100 vacatures voor verzorgenden in Limburg. Dat zijn mensen die thuis bijspringen om mensen te wassen, boodschappen te doen, of een praatje te slaan.  

"Onze medewerkers helpen mensen bij het wassen en aankleden, maar ze doen ook boodschappen en helpen in het huishouden", zegt directeur van Zorggezind Stefaan Berteloot. "Daarnaast bieden ze ook psychologische en sociale ondersteuning, dat wordt nog vaak onderschat. Het nabij zijn, het luisteren naar mensen en oppikken van signalen, zodat bepaalde problemen niet erger worden."

Vacatures in Limburg

Maar er is een tekort aan verzorgend personeel, ook in Limburg: "We hebben nu een 100-tal openstaande vacatures in Limburg", gaat Berteloot verder. "Dat komt omdat we nood hebben aan nieuwe mensen onder meer door de vergrijzing van het zorgpersoneel. Daarnaast is er een groei van ons aanbod waardoor we nieuwe mensen nodig hebben. En het is ook zo dat alle zorgsectoren op zoek zijn naar personeel, en dat betekent dat we met z'n allen in dezelfde kleine vijver aan het vissen zijn naar goede en gemotiveerde medewerkers."

We willen alle medewerkers vandaag extra bedanken

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het belang van kwalitatieve thuiszorg zichtbaarder werd dan ooit. "We willen dan ook de meer dan 28.000 medewerkers die actief zijn bij de diensten voor gezinszorg extra bedanken." Zij bieden jaarlijks ondersteuning aan meer dan 120.000 gezinnen. Door vandaag de schijnwerpers op de medewerkers te zetten en het zorgberoep, hoopt men mensen te inspireren om te kiezen voor een job in de gezinszorg. 

Meest gelezen