Antwerps gouverneur Cathy Berx roept op tot voorzichtigheid na stijgende coronacijfers

Antwerps gouverneur Cathy Berx roept iedereen op om voorzichtig te blijven na de stijgende coronacijfers.  Extra maatregelen zijn volgens haar niet nodig. "Maar zeker in gemeenten waar de cijfers sterk stijgen, wees je toch maar beter wat voorzichtig", aldus Berx op Radio 2 Antwerpen.

In 63 van de 69 gemeenten stijgen de coronacijfers weer. "In sommige gemeenten zelfs heel fors, tot maal 9", aldus Berx. "In de provincie Antwerpen is de stijging van het aantal besmettingen momenteel het grootst in onder andere Merksplas, Bonheiden, Wuustwezel, Heist-op-den-Berg en Malle."

Vaak gaat het om veel besmettingen op één plaats, zoals een school of woonzorgcentrum. "Als het gaat om zo'n clusterbesmetting, dan kunnen we daarop werken. Maar als de besmettingen toch wat meer verspreid zitten in een bepaalde gemeente, dan kan het wijs zijn om mensen aan te moedigen om hun sociale contacten te verminderen, afstand te houden en mondmaskers te dragen op drukke plaatsen, zeker als het binnen is."

Ik ben niet ongerust, maar het is wel nuttig om alert te zijn

"Ik pleit voor alle duidelijkheid niet voor nieuwe maatregelen en ik ben ook niet ongerust", verduidelijkt Berx. "Maar het kan geen kwaad om vooral niet besmet te raken. Wie niet besmet raakt, loopt geen kans om druk te geven op de zorg. Laten we alert blijven."

Meest gelezen