Foto: Radio 2

Antwerpse fietserstunnel opnieuw open

De fietserstunnel aan de Kennedytunnel is opnieuw open.  De tunnel werd gisteren afgesloten omdat er een stuk van de dakbekleding aan de ingang op Rechteroever naar beneden kwam. Vannacht is een aannemer in de weer geweest om één van vier toegangen weer toegankelijk te maken.

De tunnel werd dinsdagvoormiddag afgesloten voor fietsers en brommers omdat het er te gevaarlijk was voor fietsers en bromfietsers om de tunnel te gebruiken. Stukken van één van de vier overkappingen kwamen er los waardoor een herstelling nodig was. 

"Vannacht is een aannemer langsgeweest om de herstellingen te doen", zegt Gilles Van Goethem van Wegen en Verkeer. "De dakbekleding aan de tunnelingang op rechteroever is verwijderd. Daardoor is het weer veilig voor de gebruikers.

Op termijn is het de bedoeling om alle toegangen tot de fietsertunnel aan de Kennedytunnel te vernieuwen. Wie naar de andere kant van de Schelde moet kan ook altijd de app "Fietsverbindingen Schelde" raadplegen. 

Meest gelezen