Artsen en patiënten klagen in open brief slechte infrastructuur MS-kliniek aan: "Met een brancard patiënten uit te kleine kamers halen"

In de open brief klagen de artsen en patiënten van de MS-kliniek in Melsbroek de verouderde staat van de infrastructuur aan. Sommige kamers hebben niet eens een eigen douche of toilet, en de deuropeningen zijn zo smal dat de ziekenhuisbedden er niet doorheen geraken, klinkt het. 

“De kamers zijn heel klein, dat betekent dat de bedden niet uit de kamers geraken”, zegt hoofdarts Tom Meurrens. “Dat wil dus zeggen als er iemand echt bedgebonden is, dan moeten we die persoon met een brancard naar buiten brengen.”  Ook het persoonlijk comfort is er ver te zoeken: “Heel wat kamers hebben niet eens een eigen douche. Daar is de badkamer beperkt toe een lavabo en een toilet in een te kleine ruimte, en dat is niet wat hoort in een fatsoenlijk revalidatieziekenhuis wat wij absoluut willen zijn.”

(lees verder onder de foto)

MS-patiënt Anneke komt twee keer per jaar naar het MS Center voor een revalidatiekuur. “Als ik het geluk heb over een kamer met badkamer te beschikken, moet ik opletten dat het water niet op de gang loopt als ik een douche neem,” getuigt ze. “Ik kijk uit naar een nieuw, aangepast gebouw waar alle nodige voorzieningen zijn. Zo kan mijn revalidatie nóg beter verlopen.”

Er liggen al 10 jaar plannen klaar voor een nieuwbouw, maar daarvoor moet een oud klooster afgebroken worden. Sommige buurtbewoners hebben het daar moeilijk mee en spannen beroepsprocedures aan waardoor alles op de lange baan geschoven wordt. 

Meest gelezen