Foto ter illustratie

Priester van 58 uit Arendonk in verdenking gesteld voor betasting van verschillende kwetsbare mensen

In Antwerpen is een 58-jarige priester uit Arendonk in verdenking gesteld voor de betasting van verschillende mensen. De priester werd gisteren opgepakt voor verhoor. De onderzoeksrechter liet hem vanmiddag vrij, onder zeer strenge voorwaarden. Volgens het parket zijn er drie vermoedelijke slachtoffers geïdentificeerd. Het gaat over meerderjarigen, die "kwetsbaar" zijn.

Het parket van Antwerpen heeft vandaag een 58-jarige man voorgeleid voor aanranding. Het gaat om een priester uit Arendonk, een gemeente in de provincie Antwerpen. Kristof Aerts van het parket legt uit hoe het onderzoek in augustus is gestart: "Een meerderjarige man in een kwetsbare positie deed aangifte. Op dit moment zijn al drie vermoedelijke slachtoffers geïdentificeerd, maar het onderzoek gaat verder."

De priester werd - na zijn verhoor vanmorgen door de onderzoeksrechter - vrijgelaten onder zeer strenge voorwaarden. "Wat die voorwaarden precies zijn, is deel van het geheim van onderzoek", aldus advocaat Bart Vosters, die de priester bijstaat. "Zijn verklaringen en zijn visie op de feiten, daar kan ik nu niets over zeggen in belang van het onderzoek. Ook kan ik niet zeggen wat de precieze aantijgingen zijn. Maar ik wil benadrukken dat het gaat over meerderjarigen, wat niet wegneemt dat als de feiten bewezen worden, dat ook zeer ernstig is." Ook het parket laat weten dat het gaat over meerderjarigen, maar stelt wel dat het over "kwetsbare personen" gaat.

Van het bisdom mag de priester voorlopig geen activiteiten meer uitvoeren in de parochie. Morgen volgt er een gesprek met de man en dan zal het bisdom nadien bekijken welke maatregelen er nodig zijn.

Meest gelezen