radio 2

Betonpomp van 36 ton kantelt op woning in Gooik

Aan de Edingsesteenweg in Gooik is een grote betonwagen met een hydraulische arm van meer dan veertig meter gekanteld. De lange arm kwam terecht op een woning. De schade bleef beperkt. Niemand raakte gewond. Het gevaarte wordt vandaag weggetakeld. 

Waterput

De vrachtwagen werd gebruikt voor de verbouwing van een stal. Het gevaarte van zo'n 36 ton leek stabiel te staan. De steunpoten zakten niet in de grond.  De chauffeur van de vrachtwagen wist niet dat er vlakbij een waterput in de grond zat. Een van de steunpoten schoot in de waterput. De hydraulische arm viel op de woning van een buur.

Niet kwaad op chauffeur

De buren waren net van plan om te ontbijten toen het ongeval gebeurde. "Plots werden we opgeschrikt door een hevig gedaver", zegt buurman Herman Neukermans. "We sprongen wel een meter hoog. We gingen eerst aan het raam kijken en trokken toen naar buiten waar ik de arm in de tuin zag liggen. De gevelstenen zijn beschadigd en ook de roofing van het platte dak is omhoog gekomen." Herman neemt de chauffeur niets kwalijk. "De man was helemaal over zijn toeren. Ik zou niet in zijn plaats willen zijn. Zoiets doe je niet met opzet."

Meest gelezen