"Net als in de film": boer uit Grimbergen ontdekt cocaïne in dozen met bananen die hij op Vroegmarkt in Brussel kocht

In Grimbergen heeft een boer cocaïne gevonden in bananendozen die hij op de Vroegmarkt in Brussel gekocht had. "De cocaïne zat verstopt tussen de bananen en was verpakt in blokken, helemaal ingepakt in plastic folie met plakband errond, net zoals je in de films ziet", zegt hij.

Boer Stefan trok gisterenmorgen voor dag en dauw naar Mabru, de Vroegmarkt in Brussel om er bananen te kopen voor in zijn hoevewinkeltje. “Ik kocht uiteindelijk tien dozen bij één van de handelaars en ging opnieuw naar huis”, vertelt hij. “Toen ik omstreeks negen uur de dozen opende om de bananen in de rekken te leggen, deed ik de bizarre ontdekking.”

De straat werd zelfs afgezet door twee agenten, gewapend met mitrailleurs.

Boer Stefan

In zeven van de tien dozen zaten blokken cocaïne verstopt. “Helemaal ingepakt in plastic folie, met plakband errond, net zoals je in de films ziet. Het was meteen duidelijk dat dit geen pakjes cacaoboter waren", lacht hij nog. De politie van Grimbergen werd verwittigd en kwam massaal naar de hoeve. "De straat werd zelfs afgezet door twee agenten, gewapend met mitrailleurs. Blijkbaar zouden ze schrik hebben gehad dat er een soort trackingsysteem in de lading zat", zegt Stefan. "De politie heeft hier ruim de tijd genomen om alles te wegen en sporen op te nemen. Rond de middag waren ze uiteindelijk weg. De andere drie dozen bananen heb ik wel mogen houden.”

We zijn geen drugsbaronnen

Boer Stefan

Waar de lading precies vandaan komt, moet nog onderzocht worden. "De bananen zijn afkomstig van Colombia maar ook de leverancier van de bananen en de mensen van de Vroegmarkt wisten vermoedelijk niet wat er tussen hun lading zat", zegt de boer. "Maar laat het duidelijk zijn, we zijn geen drugsbaronnen, we hebben hier absoluut niets mee te maken en we hopen dat we dit nooit meer hoeven mee te maken."

Meest gelezen