Radio 2

Wevelgem voert Covid Safe Ticket in voor indoorevenementen vanaf 100 mensen na corona-uitbraak in school

Wevelgem voert vanaf vrijdag 22 oktober het Covid Safe Ticket in voor indoorevenementen vanaf 100 personen. Dat meldt de gemeente na een overleg van de crisiscel. De maatregel komt er na een corona-uitbraak in deelgemeente Gullegem. Daar raakten 100 leerlingen van een basisschool besmet met het coronavirus.

Basisschool de Gulleboom in Gullegem, een deelgemeente van Wevelgem, is al sinds maandag gesloten, na een grote corona-uitbraak vorige week. De 800 leerlingen en 80 personeelsleden van de school werden maandag massaal getest in de sporthal. Meer dan 100 zijn dus besmet. De school blijft nog zeker voor de rest van de week dicht. Leerlingen en leerkrachten die besmet zijn, moeten met hun gezin in isolatie. 

“De bedoeling is om volgende maandag zoveel mogelijk opnieuw op te starten”, zegt Reinald Baeyens, directeur van de kleuterschool. “Klassen waar er meer dan 2 positieve gevallen waren, zullen vermoedelijk in de loop van volgende week weer een test moeten afnemen. Afhankelijk van die resultaten kunnen alle klassen terug opstarten."

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Tijdelijk Covid Safe Ticket in Wevelgem

Het gemeentebestuur van Wevelgem reageert voorzichtig op de coronabesmettingen. "De netoverschrijdende pedagogische studiedag vandaag ging digitaal door om alle contacten te vermijden", vertelt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). "We hebben ook aan alle ouders gevraagd om op deze woensdagmiddag te vermijden dat hun kinderen zich in grote groepen mengen." Het afschaffen van de vrijetijdsactiviteiten is volgens het gemeentebestuur niet aan de orde. 

Vanaf vrijdag moet je wel in Wevelgem een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen voor binnenactiviteiten met meer dan 100 personen. Burgemeester Seynhave roept de Wevelgemnaars op om hun gezond verstand te gebruiken en in quarantaine te blijven als ze een positieve test hebben afgelegd.

Geen hobby's meer in Zwevegem

Zwevegem verbiedt op zijn beurt de buitenschoolse activiteiten voor alle leerlingen van de Vrije Basisschool van Otegem. Die school ging vanmorgen dicht, omdat een 25-tal leerlingen en leerkrachten corona hebben, op een totaal van ruim 150. De leerkrachten zullen proberen digitaal les tegeven. 

Om te proberen de besmettingen beperkt te houden, heeft het gemeentebestuur beslist dat de kinderen van de basisschool in Otegem voorlopig geen buitenschoolse activiteiten meer mogen doen. "We kiezen voor een soort van afkoelingsperiode", zegt burgemeester Marc Doutreluingne (Lijst Burgemeester). "De kinderen van Otegem kunnen bijvoorbeeld niet meer naar het voetbal of naar de Chiro gaan.”

Meest gelezen