Gemeente Berlaar blij met komst padelclub Niels Destadsbader: "We dachten eerst dat het een grap was"

Berlaar is blij dat zanger Niels Destadbader gekozen heeft voor de gemeente om zijn eerste padelclub te openen. De acht padelvelden komen op de grond van lokale voetbalploeg FC De Weerdt te staan. Wanneer de club open gaat, is nog niet duidelijk.

In augustus vertelde Niels Destadsbader voor het eerst over zijn plannen om te investeren in padel. Hij deed dat in het Eén-programma "Vlaanderen herleeft" van Eric Goens over de doorstart van de muzieksector na de coronacrisis. Nu is het ook duidelijk waar Niels zijn eerste padelclub zal openen: Berlaar.

Daar zijn ze heel blij met de plannen van de zanger. Toch geloofde de schepen van Sport in Berlaar er in eerste instantie niets van.  "We kregen plots telefoon van Niels Destadsbader die graag een afspraak wilde in de raadszaal. Eerst dachten we dat het een grap was. Maar toen hij ook echt kwam opdagen, wisten we dat hij het serieus meende", vertelt Jan Hendrickx, de schepen van sport (NV-A) in Berlaar op Radio 2 Antwerpen.

Als locatie is er gekozen voor één van de voetbalvelden van caféploeg FC De Weerdt aan de Liersesteenweg in Berlaar. Daar worden binnenkort acht padelvelden aangelegd. Wanneer de club open zal gaan is nog niet duidelijk. En niet alleen Niels zal daar padellen als hij in de buurt is. "Hij heeft ons verwittigd dat er ook heel wat bekende Vlamingen naar Berlaar zullen komen om te padellen bij 'Viva Padel. Daar kijken we nu al naar uit", aldus Hendrickx.

Meest gelezen