Britse koningin Elizabeth II (95) moet trip naar Noord-Ierland uitstellen door gezondheidsproblemen

De Britse koningin Elizabeth II (95) moet haar geplande reis naar Noord-Ierland uitstellen. Dat meldt Buckingham Palace. Volgens haar dokters moet ze uitrusten.

Volgens Buckingham Palace keek de Queen uit naar haar reis naar Noord-Ierland, maar daar hebben gezondheidsproblemen nu een stokje voor gestoken. Koningin Elizabeth II zou daar vanaf morgen enkele officiële taken uitvoeren. 

Het paleis meldt verder dat de reis hopelijk in de toekomst opnieuw kan worden ingepland. "Hare Majesteit is optimistisch, maar wel teleurgesteld dat ze niet naar Noord-Ierland kan reizen. Ze brengt haar warmste wensen over aan de bevolking van Noord-Ierland, en kijkt ernaar uit om in de toekomst een bezoek te brengen."

Gisteren was de Queen nog aanwezig op een receptie voor de Global Investment Summit in Windsor Castle, Engeland, samen met de Britse premier Boris Johnson.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Gisteren nog heeft de Queen, die vier kinderen, acht kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen heeft, de Britse "Oldie of the Year"-award afgewezen, omdat ze niet gelooft aan de criteria te voldoen. 

De prijs voor "Oldie of the Year" wordt uitgereikt aan opmerkelijke oudere mensen die een speciale bijdrage hebben geleverd aan de wereld. Prins Philip, de echtgenoot van de koningin die stierf in april, ontving de onderscheiding in 2011 op 90-jarige leeftijd.

Vorige week haalde de Queen al het nieuws toen ze voor het eerst sinds 2003 met een wandelstok in het openbaar verscheen. Volgend jaar zit ze overigens 70 jaar op de troon en viert ze haar platinum jubileum.

BEKIJK - Beelden van de Queen met wandelstok, vorige week:

Videospeler inladen...

Meest gelezen