Foto Unsplash Clay Banks

Student Tim Huijsmans uit Nederland vindt geen kot in Gent en bouwt dan maar een "tiny house"

Tim Huijsmans komt uit Nederland en studeert in Gent, maar vindt geen kot in de stad. Hij is dan maar een tiny house beginnen te bouwen, waarvoor hij nu een locatie zoekt. Hij studeert diergeneeskunde aan de universiteit van Gent en hoopt een plek te vinden in de buurt van de Faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke.

Duizenden studenten vinden maar geen kot in de stad Gent. Ofwel pendelen ze heen en weer tussen hun thuisstad en Gent, of er zitten zelfs al internationale studenten tijdelijk op hotel. Maar er zijn ook studenten die creatief worden. Zoals Tim Huijsmans, een Nederlandse student diergeneeskunde. Hij is bezig met het bouwen van een tiny house, een klein huisje dus. Alleen zoekt hij nu een locatie om dat te zetten: "Het tiny house wordt nu gebouwd en zou rond februari af moeten zijn. Dan zou ik er graag willen intrekken."

Student Tim Huijsmans uit Nederland vindt geen kot in Gent, dus bouwt hij nu een "tiny house":

Amerikaans concept

Het concept van tiny houses is overgewaaid uit Amerika, zegt Huijsmans. In ons land is dat nog vrij onbekend. "Hier in België en Nederland is dat nog allemaal nieuw. De wetgeving is dan ook nog niet helemaal gedefinieerd. Het hangt af van locatie tot locatie wat mogelijk is."

De student komt uit Maastricht, Nederland, en ziet een dagelijkse trip niet meer zitten. "Nu reis ik op en af. Of ik slaap soms eens in een Airbnb. Maar dicht bij de universiteit kunnen wonen, is toch wel het fijnste." 

Een tiny house is niet goedkoop, maar het is een investering die je uiteindelijk wel terugwint

Student diergeneeskunde Tim Huijsmans

BEKIJK - Sieglinde woont ook in een tiny house en geeft je in deze video een rondleiding:

Videospeler inladen...

Een tiny house is niet bepaald goedkoop, geeft de student toe. "Maar als je bedenkt hoeveel honderden euro's je op een maand kwijt bent aan een kot, en als je ook langer wil studeren, dan is een tiny house een investering die je uiteindelijk ook weer terugwint."

De student zoekt een plaats voor zijn huisje in de buurt van Merelbeke, het liefste in een straal van 8 kilometer rond de Faculteit Diergeneeskunde. Contact kan via info@timhuijsmans.org.

Voorbeeld van het interieur van een "tiny house"
Foto Unsplash Clay Banks

Meest gelezen