Nieuw fietspad langs de Hasseltweg en Genkersteenweg: "Een erg belangrijke fietsverbinding"

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) heeft het gloednieuwe fietspad van 6 kilometer tussen Genk en Hasselt uitgetest. Het fietspad maakt deel uit van het fietsrelanceplan in Limburg en is een investering van 1 miljoen euro.

Samen met Genks burgemeester Wim Dries (CD&V), Hasselts schepen Laurence Libert (Open VLD) en Hasselts schepen Rik Dehollogne (N-VA) heeft minister Peeters het dubbelrichtingsfietspad langs de N75 Hasseltweg en Genkersteenweg woensdagvoormiddag ingefietst. “Het gaat om een erg belangrijke fietsverbinding, alleen al om het feit dat veel scholieren naar school gaan in Bokrijk”, duidt de minister. “Het betonnen fietspad werd tot en met de fundering opgebroken en in asfalt heraangelegd over een afstand van 6 kilometer. Waar het fietspad nog goed was, zijn er lokale betonherstellingen uitgevoerd.”

Fietsrelance Limburg

“We hebben verspreid over onze provincie verschillende gelijkaardige projecten uitgevoerd, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen te verbeteren", vervolgt Peeters. "Reeds de helft van de fietsprojecten zijn al uitgevoerd. De resterende projecten staan op de planning voor dit najaar of voorjaar 2022. Het project op de Hasseltweg en de Genkersteenweg maakt deel uit van de fietsrelance Limburg, waarvoor ik 21 miljoen euro voorzie.”

Meest gelezen