Archiefbeeld
James Arthur Photography

Ontploffing bij ArcelorMittal: geen gewonden en geen gevaar voor buurt

Bij het staalbedrijf ArcelorMittal in de Gentse haven heeft zich deze voormiddag een ontploffing voorgedaan in de hoogovenszone. "Er zijn geen slachtoffers en er is geen gevaar voor de omwonenden. We onderzoeken hoe groot de schade is, maar er is geen invloed op de productie", zegt Jan Cornelis, woordvoerder van ArcelorMittal Gent.

Rond 11.30 uur gebeurde een ontploffing bij ArcelorMittal Gent aan de John F. Kennedylaan. De explosie vond plaats in het stoomketelhuis in de zone van de hoogovens, zegt Cornelis. "De installatie werd ondertussen veiliggesteld. Er zijn geen slachtoffers en er is geen gevaar voor de omwonenden."

"Er wordt onderzocht wat de oorzaak is van het incident en hoe we het in de toekomst kunnen voorkomen", gaat Cornelis verder. Over de schade is momenteel nog geen duidelijkheid, maar er is geen impact op de productie. "We beschikken over drie ketels waarvan er telkens twee in dienst zijn."

Meest gelezen