Archiefbeeld ter illustratie.
piotr290

Opnieuw huiszoekingen en arrestaties in grootschalig onderzoek naar drugsbende rond ex-rijkswachter Willy Van Mechelen

Op verschillende plaatsen in Limburg heeft de federale politie alles samen 14 huiszoekingen uitgevoerd in het kader van het grote drugsdossier waarin onder meer ex-rijkswachter Willy Van Mechelen genoemd wordt. Bij die actie zijn 9 mensen opgepakt. Ook in het buitenland vonden huiszoekingen plaats

De federale politie viel binnen op 14 plekken in Borgloon, Sint-Truiden, Landen, Maasmechelen en Heusden-Zolder. Daarbij werden 9 mensen opgepakt. De agenten namen ook 5 vuurwapens, een geldbedrag van 20.000 euro en een reeks voertuigen (waaronder motorfietsen) in beslag.

Op hetzelfde moment vonden er ook 13 huiszoekingen en 3 arrestaties plaats in Nederland, en 2 huiszoekingen en 1 arrestatie in Spanje.

Cocaïnevangst

Het onderzoek kadert in het grootschalige drugsdossier rond onder meer ex-rijkswachter Willy Van Mechelen dat eind vorig jaar in een stroomversnelling kwam. Toen pakten politie en gerecht uit met het nieuws dat ze na een onderzoek van bijna een jaar een volledige drugsbende hadden kunnen oprollen. 

Meer dan 20 verdachten werden toen opgepakt, onder wie Van Mechelen zelf, maar ook een topman van een havenbedrijf, een advocaat en een telg van de beruchte Aquino-familie. 

Bij de huiszoekingen toen werden grote sommen geld, aandelen, wapens en luxewagens in beslag genomen. Een kleine maand later deed de politie in de haven van Antwerpen bovendien nog een recordvangst van 11,5 ton cocaïne, die ook kon worden gelinkt aan de bende.

BEKIJK - Een verslag uit "Het journaal" van 5 november 2020 over de recordvangst van 11,5 ton cocaïne:

Videospeler inladen...

Meest gelezen