Radio 2

Mondmaskerplicht weer ingevoerd  voor leerkrachten en ouders op scholen Tervuren

De gemeente Tervuren voert een mondmaskerplicht in op school voor leerkrachten en ouders. Tot aan de herfstvakantie moeten zij in alle scholen een mondmasker dragen als ze geen anderhalve meter afstand kunnen houden. Dat meldt ROBtv.

"Dit is een preventieve maatregel nadat we twee scholen hebben moeten sluiten omwille van een corona-uitbraak", vertelt burgemeester van Tervuren Marc Charlier (N-VA). "We voeren dus een mondmaskerplicht in op de site van de scholen voor ouders en leerkrachten, zolang ze geen anderhalve meter afstand kunnen houden. Leerlingen hoeven geen mondmasker te dragen."

De mondmaskerplicht geldt in àlle scholen van Tervuren. "We hebben vier scholen van de gemeente, maar daarnaast zijn er nog enkele vrije scholen. De maatregel geldt voor het hele grondgebied van Tervuren", aldus de burgemeester.

Meest gelezen