Vier keer meer coronabesmettingen in Noord-Limburg: covid-team roept op de basisregels weer te respecteren

Het covidteam van de eerstelijnszone Noord-Limburg roept iedereen op om opnieuw de basisregels rond corona te volgen. De besmettingscijfers zijn er op twee weken tijd verviervoudigd. 

Het wordt voor de contacttracers erg moeillijk om besmettingen op te sporen. Dat komt omdat veel mensen weer erg los omspringen met hun contacten. Dokter Annelies Delrue: "Mensen weten vaak niet meer wie hun hoog-risico-contacten zijn geweest of vanaf wanneer ze symptomen hebben gehad. Mensen vergeten ook zaken te melden, waardoor we de keten niet meer kunnen doorbreken, terwijl dat van ons verwacht wordt. Maar ik begrijp de mensen ook wel dat het allemaal mag en dat mensen nu op veel plaatsen komen, en de maatregelen niet meer toepassen omdat het niet meer moet, maar dat maakt onze job heel moeilijk."

Het covid-team roept mensen daarom op om de basisregels weer te respecteren: de contacten beperken, een mondmasker dragen op drukke plaatsen en de handen goed ontsmetten. 

Meest gelezen