Videospeler inladen...

BEKIJK - 58 turbines van 191 meter hoog: windmolenpark SeaMade voor onze kust na 2 jaar bouwen klaar

Het windmolenpark SeaMade werd vandaag officieel ingehuldigd in Oostende. De 58 megaturbines liggen op 50 kilometer van de kust en leveren energie voor zo’n 500.000 Belgische gezinnen. De federale regering wil verder inzetten op windenergie en wil nog meer windmolens op de Noordzee. 

Onze ploeg van "Het journaal" mocht meekijken in de controlekamer, bekijk hieronder de beelden:

Videospeler inladen...

Met dit park is België nu de 5e grootste producent van energie op zee. Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil dat ons land tegen 2030 een nog grotere rol speelt op vlak van windenergie. Ze heeft namelijk het plan om een “energie-eiland” te bouwen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen