Bloemen op de plek van het incident
ROBIN UTRECHT

Jongen van 15 verdacht van doodslag na incident in Den Haag waarbij man onder een tram is geduwd

In Nederland is een 15-jarige jongen in verdenking gesteld na het tramincident in Den Haag drie dagen geleden. Een man kwam toen om het leven nadat hij onder een tram was geduwd. De tiener wordt beschuldigd van doodslag. 

"Op dit moment komt uit het onderzoek naar voren dat de jongen het slachtoffer heeft geduwd", meldt het Nederlandse parket. Hij komt vrijdag voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen over zijn eventuele verdere aanhouding. 

BEKIJK - Een bijhorende reportage over het incident uit "Het journaal" van 19 oktober 2021:

Videospeler inladen...

De tiener had zich kort na het incident zelf aangegeven bij de politie. Ook twee andere jongens deden dat, één van 15 en één van 18 jaar. Zij worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident. Het parket verdenkt hen er wel van een hulpbehoevende in de steek te hebben gelaten, maar ze zijn niet langer aangehouden. 

Het dodelijke incident gebeurde op maandagavond. Het slachtoffer, een Poolse man van 39 jaar zonder vast woon- of verblijfsadres, zou de drie jonge mannen meermaals hebben opgezocht, zegt het parket.

Een van hen, de 15-jarige jongen die nu in verdenking is gesteld, zou de man uiteindelijk op de tramsporen hebben geduwd. Volgens het parket moet de jongen hebben geweten dat er op dat moment een tram aankwam. 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen