Een huis werd volledig vernield in de gemeente Plozévet in de regio Bretagne.
AFP or licensors

250.000 gezinnen zonder stroom door stormweer in Frankrijk

In het noorden van Frankrijk, vooral in de regio Normandië, heeft de storm Aurore vannacht lelijk huisgehouden. Zo'n 250.000 gezinnen zitten zonder stroom en het treinverkeer is zwaar verstoord. De storm raast nog door richting het oosten van het land. 

De storm Aurore trok in oostelijke richting over de regio en liet een spoor van vernieling achter. Alleen al in Normandië hebben 80.000 huishoudens geen stroom. De Franse netbeheerder Enedis heeft er 3.000 technici op uit gestuurd om de schade aan het elektriciteitsnet te herstellen.  

Op deze beelden zien we hoe vooral bomen en geparkeerde auto's het slachtoffer zijn van de storm.

Videospeler inladen...

Het treinverkeer in het noorden ondervindt zware hinder door het noodweer. Op verschillende plaatsen zijn bovenleidingen beschadigd of zijn treinsporen geblokkeerd door omgevallen bomen. 

Op sociale media delen burgers beelden van de storm en de schade achteraf. Ook de Franse hoofdstad Parijs kreeg veel regen en wind over zich heen. 

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...

De Franse meteorologische dienst Météo France heeft aangekondigd dat code geel nog steeds geldt in sommige gebieden in het oosten van het land. Aurore is intussen wat afgezwakt, maar Météo France roept mensen op om toch voorzichtig te blijven. 

Meest gelezen