Lieven Samyn

Onbekende giet bus ammoniak door keldergat in Kortrijk, gezin moet huis ontvluchten door dampen

In Kortrijk heeft een onbekende een bus ammoniak in het keldergat van een woning gegoten. De bewoners moesten door de prikkelende dampen het huis ontvluchten. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 19 uur merkte de man van het inwonende gezin de penetrante geur van ammoniak in zijn woning langs de Stasegemsestraat in Kortrijk. Hij ging op zoek naar de oorzaak en zodra hij de deur van de kelder opende, sloegen de dampen hem in het gezicht. Hij waarschuwde meteen de hulpdiensten.

De brandweer van de zone Fluvia kwam ter plaatse met een gespecialiseerd team voor gevaarlijke stoffen. Een bus ammoniak was door het keldergat naar binnen gegoten. De lege bidon van 5 liter werd voor het naburige pand van de jongerenopvang van CAW Zuid-West-Vlaanderen teruggevonden. Daar worden thuisloze jongeren opgevangen en begeleid.

De politie van de zone Vlas nam de bus in beslag en onderzoekt de zaak. De brandweer van de zone Fluvia depte de ammoniak weg en verluchtte de woning tot de waarden voldoende verlaagd waren.

De bewoners, een ouderpaar met drie kinderen, moesten al die tijd elders worden opgevangen, maar waren opgelucht dat ze ’s nachts opnieuw in hun eigen bed konden slapen. Een deel van de Stasegemsestraat bleef tot iets voor 21 uur afgesloten voor het verkeer.

Meest gelezen