Enkele van de klascontainers, beschilderd door street artist Sébastien Limbourg
Sébastien Limbourg

Anderlecht schenkt klascontainers aan Waalse gemeente Trooz

De Brusselse gemeente Anderlecht schenkt een reeks overbodige klascontainers aan de Waalse gemeente Trooz. Ze zullen er als voorlopig onderdak dienen voor de scholen, die vernield of beschadigd werden door de overstromingen van afgelopen zomer.

De overstromingen van afgelopen zomer hebben de Luikse gemeente Trooz zwaar getroffen. Enkele scholen zagen hun gebouwen en inboedel verloren gaan. Vanuit de Brusselse gemeente Anderlecht kwamen meteen na de ramp al initiatieven om de inwoners van Trooz te helpen. De gemeente breit daar nu een vervolg aan door de schenking van overbodige klascontainers. 

"Wij zijn bezig met de nieuwbouw van de Nederlandstalige vleugel van onze gemeentelijke school De Vijvers", vertelt schepen Elke Roex (Vooruit). Daardoor worden 21 klascontainers overbodig. De containers verkeren in goede staat en kunnen dus zeker nog dienen in Trooz. Een aannemer heeft de containerklassen gedemonteerd en zal ze naar Trooz vervoeren en daar opnieuw opbouwen. Op die manier voorkomen we dat de klascontainers gewoon vernietigd worden", aldus Roex. 

Meest gelezen