Archieffoto
AFP or licensors

Turkse Antwerpenaren klaar voor voetbalwedstrijd Antwerp - Fenerbahçe: "Ook al mag het eigenlijk niet, vanavond drink ik een pintje"

Vanavond neemt voetbalclub Antwerp het in Istanboel op tegen de Turkse topploeg Fenerbahçe. Beide ploegen hebben dringend een overwinning nodig om door te stoten naar de volgende ronde van de Europa League. Voor de vele Turkse Antwerpenaars is de wedstrijd erg speciaal. "Ik zit tussen twee vuren, want ik ben ook een Antwerp supporter. Maar vanavond gun ik het Fenerbahçe net iets meer", vertelt Resul op Radio 2 Antwerpen.

Om 18.45 uur vanavond wordt het startschot gegeven van de Europa League wedstrijd tussen Antwerp en Fenerbahçe. Na nederlagen tegen Frankfurt en Olympiakos hoopt Antwerp zijn eerste punten te scoren vanavond. Maar onder de Turkse Antwerpenaren klinkt het toch anders. Hoewel velen van hen ook elke thuismatch van Antwerp bijwonen, duimen ze nu voor Fenerbahçe. "Al van sinds mijn geboorte ben ik Fenerbahçe-fan. Ik vind het fantastisch dat deze twee nu tegen elkaar moeten spelen. Ik kijk heel hard uit naar vanavond", vertelt Resul. 

"Als het tussen Fenerbahçe en Antwerp gaat, ben ik voor Fenerbahçe omdat ik op 't Kiel woon", lacht een andere supporter. "Ik heb vandaag verlof, dus ik ga straks honderd procent zeker kijken. Ik ga een goeie frisse pint klaarzetten, ook al mogen we dat normaal gezien niet."

Fenerbahçe is echt mijn leven, jammer dat er 4 november geen publiek is toegestaan
Turkse Antwerpenaar Sezer

"Fenerbahçe is echt mijn leven", zegt Sezer, geboren in Antwerpen. "Al bijna 20 jaar zoek ik dag en nacht op hoe de ploeg ervoor staat. Ik ken alle supportersliedjes uit het hoofd. En de laatste 12 jaar ga ik altijd naar de wedstrijden zien. Drie jaar geleden ben ik ook congreslid geworden." 

Ook 4 november komen Fenerbahçe en Antwerp nog eens tegenover elkaar te staan, in het Bosuilstadion dan. Maar dan is er geen publiek toegestaan. De UEFA heeft Antwerp een straf opgelegd, omdat hooligans amok gemaakt hebben tijdens de wedstrijd tegen Frankfurt. Tot grote spijt van Sezer, want het is de eerste keer in zijn leven dat Fenerbahçe naar Antwerpen komt. "Enorm spijtig, maar zowel vandaag als 4 november zal Fenerbahçe winnen. Daar ben ik zeker van."

Meest gelezen